Μύρισε ψωμί!

Το καλό ψωμί θέλει χρόνο. Πολύ χρόνο. Και τέχνη.

Το καλό ψωμί θέλει χρόνο. Το καλό ψωμί θέλει τέχνη. Ξεδιαλέγουμε τα άλευρα –στάρι, κριθάρι, πλιγούρι ολικής άλεσης, σίκαλη, δίκοκκο σιτάρι– καλλιεργούμε φυσικά προζύμια από βότανα, γιαούρτι, φρούτα ή μούστο για όλα μας τα ψωμιά, πλάθουμε στο χέρι τα ζυμάρια και τους δίνουμε πολύ χρόνο για να ωριμάσουν πριν ψηθούν στην πέτρα ή στον ξυλόφουρνο. Χωρίς βιασύνη. Έτσι το ψωμί κάνει παχιά, αρωματική κόρα και γεμάτη ψίχα. Έτσι το ψωμί κρατάει για μέρες.

Αν αγαπάτε το ψωμί, ξεχάστε τα έτοιμα μείγματα, τα βελτιωτικά, τα διογκωτικά και τα πρόσθετα. Αγνοείστε και όσους σας λένε πως παχαίνει. Δοκιμάστε διαφορετικά ψωμιά για διαφορετικές στιγμές, ας πούμε, βάλτε τη Ρίζα δίπλα σ'ένα στιφάδο και στο τραπέζι του πρωινού κόψτε σε λεπτές φέτες το Μούσλι μπροτ με τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες και την πασπαλισμένη κόρα με πλιγούρι σίκαλης και σταριού.

Απολαύστε τη ζωή σας με αληθινό ψωμί.